История

lcd.alle.bg-9a8f2b44-960-638-ups-ri-diq2l0n2ohНаправи добро дари усмивка!

Благодарим, че отделяте от времето си за да разберете кои сме ние какви са целите и мисиите ни.
Ние от фондация „Хора за Хората“ вярваме, че чудесата са реалност когато има хора готови безрезервно да помогнат като дарят надежда,вяра и върнат усмивките на деца в неравностойно положение, в риск както и социално слаби хора.Благотворителността е една от най-хуманните и смислени дейности, с които се занимават хората по света.
Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда хора. Благотворителността е символ на най-висши човешки качества – милосърдието и добротата. Тя е жест, чрез който се различаваме от първичното и показваме, че хората може да общуваме градивно и се стремим към духовно извисяване. Някои хора цял живот проявяват милосърдие към другите, други отключват това качество след някакъв преломен момент.
Милосърдието е да правиш безкористно нещо за изпаднал в беда човек, само от загриженост и човешка любов. Малцина превръщат милосърдието в същност на живота си, хора с безкрайна любов в сърцата си.
Милосърдието е божествен дар не само за този, към когото се проявява, но и за този, който го прави. Ако изпитате порив, дайте му да се прояви. Не се заблуждавайте, че той трябва да има финансово измерение. Милосърдието може да се прояви по всякакъв начин. Понякога е само чаша вода. Да, една чаша вода може да утоли жаждата.

Не спирайте порива си за милосърдие. Голямото милосърдие не се оценява в големите действия, а в това да е от сърце.
Не сме длъжни, но можем да помогнем!